8. februar 2016

ISTRA

Ko sva kupila Marjetko je bil načrt, da z njo obdelamo vse dopustniške destinacije, poleg tega sva upala tudi na kakšen vikend izlet več. Glede dopustov so pričakovanja več kot izpolnjena. Albanija, Romunija, Moldavija in Gardsko jezero v dobrem letu so super uspeh. Pri krajših izletih je bera malo slabša, kot bi lahko bila, a tu in tam nam vseeno uspe kakšen pobeg in vsakdana.

Pustni vikend je bil rezerviran za hrvaško Istro. Čez Delnice do Reke, potem pa sprehod in martinčkanje ob kavi in pivu ob morju v Opatiji. Cilj izleta je bil ogled Huma - najmanjšega mesta na svetu, ki je s svojimi ozkimi kamnitimi uličicami in obzidjem zelo romantičen, še posebej zvečer ob sončnem zahodu.
V Humu smo tudi prespali, dopoldne naslednjega dne pa krenili proti Sloveniji. Ker je bil mejni prehod pri Buzetu zaprt, smo morali na Dragonjo, kar smo spotoma izkoristili še za obisk mesteca Motovun.
Izlet se je zaključil z obiskom pri tašči in tastu v Logatcu, kjer naju je pričakalo kosilo, vključno s krofi, kot se za ta čas spodobi.







 Foto: Jure in moja malenkost

Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...