Jablane moje tete so bile letos radodarne. Iz Prekmurja smo jih pripeljali kar nekaj zabojev. Posledično je vsaka peka peciva v njihovem znamenju in tukaj je recept, ki nas je navdušil nazadnje.
Sestavine:
- 1,5 kg jabolk (bruto)
- 6 jajc
- kozarec moke
- kozarec rjavega sladkorja
- kozarec olja
- pol pecilnega praška
- limonina lupinica
- rozine namočene v rum
- cimet
Postopek:
Jabolka olupimo, odstranimo peščišče in jih narežemmo na večje krhlje (npr. manjša jabolka na štiri dele, velika jabolka na šest delov). Krhlje enega poleg drugega naložimo na namaščen pekač, da pokrijemo celo dno. Krhlje posujemo s cimetom (po okusu) in potresemo z rozinami.
Iz beljakov stepemo sneg.
Rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem. Dodamo moko s pecilnim praškom, olje, limonino lupinico in rum, v katerem so se namakale rozine ter dobro zmiksamo. V to maso previdno na roke vmešamo še sneg iz beljakov in prelijemo čez jabolčne krhlje.
Pečemo na 180 stopinjah Celzija približno 50 minut.
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar