Na Rabu sva dobila v dar domače limone. Dve od njih sta končali v mafinih. Limoninih, mojih najljubših.
Sestavine:
- 2 neškropljeni limoni,
- 250 g moke,
- 1 zavitek vanili sladkorja,
- 2 kavni žlički pecilnega praška,
- 1/2 kavne žličke sode bikarbone,
- ščep soli,
- 125 g mehkega masla,
- 200 g sladkorja,
- 3 jajca,
- 250 g navadnega jogurta.
V prvi skledi zmešamo moko, vanili sladkor, limonino lupinico, pecilni prašek, sodo bikarbono in ščepec soli.
V drugi skledi penasto umešamo sladkor in maslo, primešamo jajca, jogurt in limonin sok. K masi dodamo mešanico z moko in le toliko premešamo, da se vse sestavine navlažijo.
Pečemo na 180 stopinjah, približno 25 minut.
Dober tek!
1 komentar:
Oooo, domače limonce :)!
Objavite komentar