23. januar 2016

GARDSKO JEZERO

Gardsko jezero (Lago di Garda), ki je ledeniškega izvora in največje v sosednji Italiji, je večini Slovencev poznano po zabaviščnem parku. Ponujata pa jezero in njegova okolica še veliko več.

Območje jezera ima sumbediteransko podnebje z milo zimo, kjer pozebe ne poznajo in zato domačini pod vznožjem visokih gora gojijo trto, oljke in limone. Prav zaradi milega podnebja sva se z Juretom odločila, da novoletne praznike preživimo na tem področju. Tja sva odšla tudi z upanjem, da bo manj pokanja s petardami in želja se nama je uresničila, česar je bila najbolj vesela Roxy.

Kljub temu, da je bil osnovni namen obiska Italije, da se umakneva novoletni noriji in se dodobra spočijeva, nisva mogla iz svoje kože in smo vseeno naredili nekaj izletov. Navdušila naju je panoramska cesta na zahodnem delu jezera, prepredena z desetinami tunelov in čudovitimi pogledi na jezero, sprehajalna pot ob vodi v kraju Torbole, kjer smo bili nastanjeni, vasica Limone sul Garda... Malo manj nama je bila všeč gneča v zgodovinskem mestu Sirmione, ki se nahaja na dolgem polotoku na južni strani jezera. A dolgo pot je vseeno poplačal sladoled, saj so Italijani mojstri v njegovi pripravi.

Italija, nasvidenje do prihodnjič. Morda se vidimo spet spomladi, nekje bolj na jugu.










Foto: Jure in moja malenkost

Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...