17. februar 2014

ARAŠIDOVI KEKSI

Kdor ima povišano raven holesterola ali trenutno izvaja shujševalno kuro pred poletno sezono naj niti fotografije ne pogleda. Vsem ostalim priporočam kak košček, ker so to najboljši keksi, kar se jih kdaj spekla, mogoče celo jedla.

Sestavine za približno 40 kosov:
- 175 g masla,
- 75 g arašidovega masla,
- 125 g rjavega sladkorja,
- 1 jajce,
- 175 g praženih, nesoljenih arašidov,
- 375 g moke,
- 1 vanili sladkor,
- 75 g čokoladnih kapljic.

Priprava:
Maslo in arašidovo maslo kremasto umešamo. Dodamo sladkor in jajce in na hitro stepemo. Arašide sesekljamo, 50 g jih prihranimo, ostale pa z moko, vanili sladkorjem in čokoladnimi kapljicami vgnetemo v masleno zmes. Iz testa naredimo 3 valje s premerom 5 cm in jih zavijemo v folijo ter damo za 1 uro v hladilnik.
Testene valje razrežemo na 1 cm debele rezine in jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Kekse potresemo s preostalimi sesekljanimi arašidi in jih malo vtisnemo v testo.
Pečemo cca. 20 do 25 minut na 150 stopinjah do zlato-rjave barve.

DOBER TEK!


Recept je iz knjige Pečemo za družino.

Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...